Haarmode door Van Wauwe

mee met de laatste trends

De nieuwste haarmode is vaak zo nieuw niet…

We willen er tegenwoordig allemaal graag hip en modern bijlopen en dit is al honderden jaren het geval. Het verschijnsel dat wel mode genoemd wordt, is dan ook lang niet zo nieuw als de meeste mensen wel zouden willen denken. Het zijn altijd een paar mensen geweest die de trend wisten te bepalen, waarna de grote menigte wel moest volgen om erbij te kunnen horen.

Ironisch genoeg was dit altijd het moment voor het kleine groepje om zich te onderscheiden van de rest door weer wat anders te kiezen.
Haarmode is een belangrijk onderdeel van het hele modebeeld en juist deze haarmode komt steeds meer in de schijnwerpers te staan.

De eerste haarmode of de laatste?

De eerste haarmode in Europa is moeilijk vast te stellen, maar de pruiken en het scheren waren de eerste bekende fenomenen van een volk dat zich wilde onderscheiden van de barbaren. De Russen waren hierin overigens het laatste, pas onder Peter de Grote werd het dragen van baarden bemoeilijkt; er werd belasting op geheven in de achttiende eeuw om te zorgen dat de mannen er moderner uit zouden gaan zien. Toch komt het baardje weer steeds meer in het straatbeeld terug en zien we ook steeds meer kapsels die we uit een vorige haarmode kennen. Een goed voorbeeld is het retro kapsel, maar ook de zijwaartse scheiding is een goed voorbeeld.

Net als alle mode komt ook de haarmode regelmatig terug. Soms is dit in een iets afwijkende vorm, in andere gevallen is het precies zoals het vroeger ook was. Wat echter niet iedereen zich even goed beseft, is dat niet alle haarmode geschikt is voor ieder hoofd. U kunt uw haar gebruiken om de sterke punten in uw gezicht te benadrukken, maar heeft u een lang gezicht en kiest u voor een opgeschoren kapsel, dan zal uw gezicht slechts langer worden. Het is dan ook verstandig om eerst met uw kapper te overleggen voordat u kiest voor een bepaalde stijl of uitwerking van een haarmode.

Het voordeel van deze aanpak is dat de haarmode dermate breed is dat er zonder twijfel een goede mogelijkheid tussen zal zitten welke de sterke punten in uw gezicht kan benadrukken, en de minder sterke punten naar de achtergrond kan doen verdwijnen.

Maak vandaag nog een afspraak via onze afsprakenpagina of contacteer ons via 03 324 74 78
Benieuwd naar enkele van onze creaties? Breng dan zeker eens een bezoekje aan onze facebookpagina!