Retro kapsels voor mannen

De laatste nieuwe trend in de wereld van de mannenkapsels!

Retro kapsels voor mannen: weer helemaal in de mode

De nette kapsels die vooral gezien werden tussen de jaren ’30 en ’50 van de vorige eeuw, zijn weer helemaal trendy. De kapsels zijn uiteraard in een modern jasje gestoken waardoor deze retro kapsels er alles behalve ouderwets uit zien. De retro look wordt keurig vormgegeven en in veel gevallen zelfs gecombineerd met korte of geschoren zijkanten. Mannen hebben steeds meer het zelfvertrouwen om te experimenteren met hun kapsel en de retro kapsels worden door films als the Great Gatsby weer in een nieuw daglicht gezet.

De kapsels worden korter en zijn telkens verzorgd, waar de zijkanten en achterkant goed geknipt moeten zijn, wordt de haarlengte bovenop wat langer gelaten. Op die manier ontstaat er de gewenste gelikte look.

Retro is in, retro kapsels zijn terug van weggeweest dit kan u goed zien wanneer u naar de stijliconen kijkt. Zij geven immers telkens aan wat de nieuwe trends zullen zijn!

Bekende koppen met retro kapsels

David Beckham blijft een van de grootste stijliconen, waar de klassieke achterover gekamde lok oorspronkelijk door Elvis wereldberoemd gemaakt werd, gaat David Beckham als het ware verder waar Elvis gebleven is.

Mode herhaalt zich en derhalve zijn retro kapsels weer helemaal terug in de mode voor mannen. Een kuif en klassieke zijscheiding zijn het meest populair, maar ook het kapsel van James Dean en een klassieke midden scheiding zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld.

Natuurlijk kennen we ook in de Benelux een zeer gewilde acteur die zeer lange tijd een retro kapsel heeft gehad; Jan Kooijman.
Deze verandert echter zo vaak van haarstijl dat zelfs de roddelbladen moeite hebben om dit bij te kunnen houden.

Opvallend is in ieder geval dat veel vooraanstaande mannen tegelijkertijd over zijn gegaan naar een andere stijl en daarbij massaal terug hebben gegrepen naar de grote mannen uit vooral de jaren ’50, die de meeste mensen natuurlijk nog kennen of zelfs nog ergens een poster van hebben liggen.

Retro kapsels bij Hairroom Van Wauwe

Om te kunnen beantwoorden aan de grote vraag naar retro/vintage kapsels, hebben we ons bij Hairroom Van Wauwe gespecialiseerd. Kom gerust eens langs met een voorbeeld of een idee en dan bekijken we samen met er mogelijk is.

Via onze facebookpagina kan u op regelmatige basis leuke voorbeelden terugvinden van retrokapsels