Bio kleuring

Uw haar gekleurd op natuurlijke wijze

Sinds meerdere jaren weten onze vaste klanten dat ze bij Hairroom Van Wauwe terecht kunnen voor een natuurlijke kleuring. Deze natuurlijke kleuring wordt doorgaans bio kleuring genoemd. Aangezien er bij een traditionele haarkleuring eerst de natuurlijke pigmenten verwijderd moeten worden, kan dit zeer belastend zijn voor het haar.

Bij een bio kleuring zijn reeds de juiste pigmenten aanwezig in de producten. Dit zorgt er voor dat u haar niet beschadigd wordt en tegelijkertijd gaat de kleur zich beter hechten. De kleur dekt beter bij een biologische kleuring dan bij een normale haarkleuring.

De kleuring bij een bio kleuring hecht zich beter aan het haar, omdat het zich net achter en aan de haarschubben bevestigt. Wij hebben hierdoor geen nood aan ‘vernietigende’ bestandsdelen zoals ammoniak. Het haar behoudt gewoon zijn natuurlijke glans en souplesse.

Bio kleuring is gezonder.

Bio kleuring is niet alleen goed voor het haar, maar zijn ook beter voor onze gezondheid en het milieu.
Bij traditionele kleuringen kan het vrijgekomen ammoniakgas de luchtwegen gaan irriteren en zo luchtwegenallegiën veroorzaken. Ammoniak bevat namelijk giftige PAK bestanddelen (Polycyclische aromatische koolwaterstoffen). Er zijn honderden soorten PAK’s en de meeste zijn giftig en kankerverwekkend. Daarom is het verstandig om dit soort kleuringen zo veel mogelijk te vermijden. Dus hoe minder we hieraan blootgesteld worden, hoe beter voor onze gezondheid. Vermijden is dus de boodschap!

Met bio kleuring kunnen we bij Hairroom Van Wauwe steeds bijsturen indien nodig, terwijl dit met traditionele kleuringen veel moeilijker is. Soms kunnen we kiezen voor een haarkleur, die we achteraf bekeken eigenlijk niet meer mooi vinden. Dat is geen probleem! Want met bio kleuringen kan u uw haar, bij wijze van spreken, elke dag kleuren zonder dat u uw haar kapot maakt. Als u dit zou doen met een kleuring waarbij ammoniak gebruikt wordt, is uw haar binnen de kortste keren naar de vaantjes.

Bio kleuring is kleurrijk.

Vaak horen we dat bio kleuring uw keuze in kleur beperkt. Dit is echter onjuist. Er zijn tot 68 kleuren waaruit u kan kiezen. Daarenboven biedt bio kleuring meer mogelijkheden in kleurschakeringen dan met traditionele kleuringen met ammoniak.  Wij zorgen er met Bio kleuring voor dat onze klanten de nieuwe kleur tot 3 maanden kunnen behouden, maar wie wil kan elke dag zonder probleem van haarkleur veranderen. En dat zonder het haar kapot te maken. Probeer dat maar eens met chemische kleuring!

Voordelen van bio kleuring nog even op een rijtje:

 • Uw haar is en blijf gezond
 • Beter voor uw portemonnee
 • Kleuren zijn intenser dan met traditionele kleuring
 • Bij bio kleuring maken we geen gebruik van ammoniak
 • Dekt perfect de grijze haren
 • Bevat pure zijde voor meer glans
 • Beter voor het milieu
 • Diervriendelijk, in tegenstelling tot andere kleurproducten zijn onze producten NIET getest op dieren

Overtuigd? Maak dan vandaag nog een afspraak voor uw bio kleuring en laat uw haar stralen als nooit tevoren.
U kan een afspraak maken via onze website of telefonisch via 03/324.74.78

  Barbier Van Wauwe

  Knippen en scheren voor de échte man

  Wanneer u op bezoek gaat bij een barbier, dan zal u niet direct weten dat dit één van de oudste beroepen is die we kennen.Al in de tijd van de Egyptenaren was het een beroep dat hoog in aanzien stond, maar de naam barbier wordt pas sinds de Romeinen in Europa gebruikt. Zij hebben het woord afgeleid van het Latijnse ‘barba’, dat niet veel meer dan ‘baard’ betekent. Dat geeft direct al aan wat een gemiddelde barbier doet.

  Een complete behandeling bij de barbier

  Naast het knippen en scheren zal een barbier zich namelijk ook bezighouden met uw snor of baard, en dat op een manier die u zelf niet onder de knie zal hebben. Met scherpe messen wordt het overtollige haar verwijderd zodat u er weer helemaal strak bij zal lopen.

  Waarom naar een barbier?

  Een barbier weet precies hoe u eruit zal gaan zien wanneer u klaar bent met de behandeling. Dat is iets dat u vaak van tevoren niet in kunt schatten wanneer u zelf bezig gaat. Daarnaast is het veel werk om al het overtollige haar weg te krijgen, zeker wanneer er een bepaald patroon of een bepaalde vorm in zal moeten komen. Het is immers wel de bedoeling dat het recht is.

  U kunt dan proberen zo goed mogelijk en zo voorzichtig mogelijk te gaan scheren, maar het is stukken aantrekkelijker om een klein bedrag uit te geven en de barbier het werk te laten doen, zodat u ook zeker weet dat het straks precies zal zijn zoals u wilde toen u binnen liep bij de man met de expertise. Zorg ervoor dat u op tijd een afspraak maakt, want de barbier is tegenwoordig weer helemaal in de belangstelling gekomen, dus wachttijden kunnen zeker voor gaan komen wanneer u op bezoek gaat!

  Overtuigd? Maak dan vandaag nog een afspraak bij uw barbier: Ken Van Wauwe!
  U kan een afspraak maken via onze website of telefonisch via 03/324.74.78


   

   

  Retro kapsels voor mannen

  De laatste nieuwe trend in de wereld van de mannenkapsels!

  Retro kapsels voor mannen: weer helemaal in de mode

  De nette kapsels die vooral gezien werden tussen de jaren ’30 en ’50 van de vorige eeuw, zijn weer helemaal trendy. De kapsels zijn uiteraard in een modern jasje gestoken waardoor deze retro kapsels er alles behalve ouderwets uit zien. De retro look wordt keurig vormgegeven en in veel gevallen zelfs gecombineerd met korte of geschoren zijkanten. Mannen hebben steeds meer het zelfvertrouwen om te experimenteren met hun kapsel en de retro kapsels worden door films als the Great Gatsby weer in een nieuw daglicht gezet.

  De kapsels worden korter en zijn telkens verzorgd, waar de zijkanten en achterkant goed geknipt moeten zijn, wordt de haarlengte bovenop wat langer gelaten. Op die manier ontstaat er de gewenste gelikte look.

  Retro is in, retro kapsels zijn terug van weggeweest dit kan u goed zien wanneer u naar de stijliconen kijkt. Zij geven immers telkens aan wat de nieuwe trends zullen zijn!

  Bekende koppen met retro kapsels

  David Beckham blijft een van de grootste stijliconen, waar de klassieke achterover gekamde lok oorspronkelijk door Elvis wereldberoemd gemaakt werd, gaat David Beckham als het ware verder waar Elvis gebleven is.

  Mode herhaalt zich en derhalve zijn retro kapsels weer helemaal terug in de mode voor mannen. Een kuif en klassieke zijscheiding zijn het meest populair, maar ook het kapsel van James Dean en een klassieke midden scheiding zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld.

  Natuurlijk kennen we ook in de Benelux een zeer gewilde acteur die zeer lange tijd een retro kapsel heeft gehad; Jan Kooijman.
  Deze verandert echter zo vaak van haarstijl dat zelfs de roddelbladen moeite hebben om dit bij te kunnen houden.

  Opvallend is in ieder geval dat veel vooraanstaande mannen tegelijkertijd over zijn gegaan naar een andere stijl en daarbij massaal terug hebben gegrepen naar de grote mannen uit vooral de jaren ’50, die de meeste mensen natuurlijk nog kennen of zelfs nog ergens een poster van hebben liggen.

  Retro kapsels bij Hairroom Van Wauwe

  Om te kunnen beantwoorden aan de grote vraag naar retro/vintage kapsels, hebben we ons bij Hairroom Van Wauwe gespecialiseerd. Kom gerust eens langs met een voorbeeld of een idee en dan bekijken we samen met er mogelijk is.

  Via onze facebookpagina kan u op regelmatige basis leuke voorbeelden terugvinden van retrokapsels

   

  Haar extensions

  Wij verlengen uw haar op zonder dat iemand het merkt!

  Wat zijn haar extensions?

  Haar extensions zijn strengen haar leverbaar in 85 verschillende kleuren en verkrijgbaar in 4 verschillende type haar stijl, lichte slag, slag of krul. Haar extensions zijn voorzien van een transparant, niet zichtbaar stukje wax die met behulp van een tang wordt bevestigd aan je eigen haar.

  Bij haarroom Van Wauwe werken we alleen met 100% echt haar voor onze haar extensions. De extensions worden gezet door ons team – stuk voor stuk haar extensionsspecialisten. We zijn in de eerste plaats kapper/kapster waardoor het eindresultaat er mooi en natuurlijk uitziet. Na het zetten worden de haar extensions in model geknipt waardoor er geen onderscheid meer is tussen uw eigen haar en de haar extensions. Het in model knippen van haar extensions is een van de belangrijkste onderdelen voor een verbluffend eindresultaat!

  Belangrijk! Al onze haar extensions zijn steeds herbruikbaar!

  Met welke merken werken we bij haarroom Van Wauwe voor onze haar extensions?

  Vaak wordt de vraag gesteld wat nou het verschil is tussen de verschillende merken. Het grootste verschil is de kwaliteit. Hoe goedkoper hoe lager de kwaliteit! Hier wordt alleen gewerkt met kwaliteit. Voor minder doen we het niet.
  Braziliaans haar:  lengte tot 40cm
  Italiaans haar: lengte tot 55cm

  Hoelang kun je haar extensions dragen?

  Haar extensions kun je circa 6 maand dragen en  om de 6 weken laten bijwerken.
  Wanneer de haar extensions eruit moeten maakt u best een afspraak om de haarextensions te verwijderen. Om de conditie van uw eigen haar te waarborgen adviseren we de haar extensions te laten verwijderen door ons. De wijze van het uithalen is minstens zo belangrijk als het zetten.

  Dagelijkse verzorging haar extensions

  De haren dagelijks goed verzorgen geeft een extra lange levensduur aan Brazilhair:
  Altijd s’morgens en s’avonds de haren goed uitborstelen met behulp van een zachte borstel en een Leave In Conditioner spray.(vraag raad aan uw kapper)
  Je neemt verdeling per verdeling en begint onderaan met de eerste trens en werkt zo per verdeling naar de kruin toe, altijd van onder naar boven borstelen.

  De haren wassen met een verzorgende shampoo (vraag raad aan uw kapper) deze in kneden maar niet wrijven vervolgens de shampoo goed afspoelen en maak dan gebruik van een conditioner en goed laten pauzeren
  (tip ;1xper week een warme handdoek brengt extra vocht en glans in het haar)

  Vervolgens de haren drogen en in model brengen.
  Bij het slapen gaan het haar steeds in een staart of vlecht samendoen.

  Bekijk hier welke werkwijze we hanteren voor het aanbrengen van de haar extensions